Nosina zgodba

o medicinski sestri, ki vas povsem razume

Veliko odločnosti

Čeprav je čepek sedaj zaščiten z mednarodnim patentom je bila Suzana najprej zavrnjena. Na podjetniškem forumu v njeno idejo namreč ni verjel prav nihče. Povrh vsega ji je nekdo zabrusil, da njena zamisel ni inovacija.

Prepričana vase je idejo naknadno predstavila še enemu poslovnežu, ki ji je dejal, da je ideja res nora, vendar ravno zato dobra. Skupaj z možem sta jo nato prijavila k podjetniškemu inkubatorju Dalarma, kjer sta bila uspešna in za razvoj koncepta prejela pomoč različnih poslovnih mentorjev.

NOSA čepki so bili lansirani na švedski trg zdravstvnega varstva leta 2015, dandanes pa jih najdemo v skoraj 20 državah po celem svetu.

Družbeni pomen

“Čepke smo razvijali s pomočjo negovalk v domovih za starejše. Tekom poletja smo spoznali več mladih pripravnic, ki so neprijetne vonjave izpostavile kot razlog, da se v tem poklicu ne vidijo več. NOSA čepki imajo lahko pozitiven vpliv na dostopnost storitev in posledično celotno družbo.”

Gonilna sila.

Ker vas povsem razume.

“Znašla sem se v situaciji, ko so neprijetne vonjave vplivale na kvaliteto moje oskrbe in na potrpežljivost v interakciji z oskrbovancem. Začela sem se zavedati, da je nekaj potrebno ukreniti in tako se je rodila ideja za NOSA plugs čepke.”

S. Bergstrand