Splošni pogoji

SPLOŠNO

V splošnih pogojih poslovanja spletne trgovine Sanolabor (v nadaljevanju: spletna trgovina) so določeni pogoji nakupa in prodaje izdelkov v spletni trgovini, ki jo upravlja podjetje DrHladnik d.o.o., Budanje 3h, 5271 Vipava (v nadaljevanju: ponudnik), registrirano za opravljanje prodaje prek spleta. Spletna trgovina omogoča nakup NOSA plugs čepkov prek spletnega naslova: www.nosa.drhladnik.com.

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo in Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Splošni pogoji so javno objavljeni na vidnem mestu na spletni strani in so stalno dostopni na vseh straneh spletne trgovine. Ponudnik tudi pred nakupom izrecno opozarja na splošne pogoje ter zahteva, da se kupec z njimi seznani in da se z njimi strinja, preden opravi nakup. Če se kupec z njimi ne strinja, ne more opraviti nakupa. Ponudnik si pridržuje pravico, da kadar koli  in brez predhodnega obvestila spremeni splošne pogoje v spletni trgovini. Spremembe začnejo veljati z dnem njihove objave. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.

OPREDELITEV POJMOV

Uporabnik spletne trgovine je oseba, ki spletno trgovino uporablja.
Kupec v spletni trgovini je uporabnik, ki opravi nakup prek postopka spletnega nakupa. Kupec je trenutno lahko le potrošnik in ne pravna oseba. V kolikor bi bil kupec pravna oseba, bi se v polja za vpis podatkov o podjetju vnesli osebni podatki zakonitega zastopnika pravne osebe. Zaradi izvajanja pravic na podlagi Zakona o varstvu potrošnikov je treba razlikovati med kupcem, ki je fizična oseba (potrošnik),  in kupcem, ki je pravna oseba.
Naročilo ali nakup so vsi izdelki, ki jih je kupec naročil v spletni trgovini.

NAROČILO

V spletni trgovini je mogoče naročiti izdelke 24 ur na dan 7 dni v tednu. Izdelke je mogoče naročiti v slovenskem jeziku, dostavljajo pa se le na območju Republike Slovenije. Naročilo lahko izvede le fizična oseba.

Naročilo postane veljavno in nepreklicno, ko ga kupec odda (pritisne v košarici gumb „Kupit sedaj“), takoj zatem pa prejme elektronsko obvestilo ponudnika o uspešni oddaji naročila. To elektronsko obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je začela odprema. V primeru plačila s plačilno kartico ali po povzetju bo naročilo potrjeno in odpremljeno najkasneje v 2 delovnih dneh po oddaji naročila, in sicer z novim e-obvestilom o potrditvi in odpremi naročila. V primeru plačila po predračunu bo kupec obvestilo o potrditvi in odpremi naročila prejel takoj po plačilu naročila. Ko je skupni znesek naročila nakazan na tekoči račun ponudnika, je naročilo plačano. Za plačilo naročila po predračunu ima kupec na voljo 7 dni, če v tem času naročila ne plača, lahko ponudnik naročilo/pogodbo prekliče.

Če naročenega izdelka ni na zalogi ali naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo kupec o tem obveščen po elektronski pošti oz. le-tega ne bo mogel dodati v košarico.

Če ponudnik sumi, da je prišlo do zlorabe spletne trgovine, lahko naročilo zavrne. Z izvedbo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s splošnimi pogoji in da je bil nanje izrecno opozorjen.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o potrditvi naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku podjetja in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo. V vsakem primeru pa lahko uporabnik zahteva pogodbo o nakupu prek elektronske pošte: nosa@drhladnik.com.

POSTOPEK SKLENITVE POGODBE

Koraki, ki vodijo do sklenitve pogodbe:
1) Iskanje posameznega izdelka v ponudbi izdelkov spletne trgovine,
2) Izbor izdelka ali izdelkov v spletni trgovini,
3) Dodajanje izbranega izdelka v košarico,
4) Izbor količine izdelka za nakup v nakupovalno košarico,
5) Pregled cene izbranega izdelka v izbrani količini,
6) Podatki o kupcu, kjer ti vpišejo potrebne podatke,
7) Dodaja naslova za dostavo, v primeru, da se razlikuje od vnešenega,
8) Izbor načina plačila (po predračunu ali s plačilno kartico),
9) Pregled naročila z morebitnimi stroški dostave,
10) Potrditev in oddaja naročila in s tem zaključek nakupa.

Tehnična sredstva za prepoznavanje in popravo napak pred oddajo naročila
Pred zaključkom in oddajo naročila je uporabniku, v tem primeru kupcu, omogočeno, da:
1) Vidi in pregleda, katere izdelke in izbral in dodal v košarico,
2) Vidi in pregleda ceno posameznega izdelka in skupno ceno celotne izbrane količine posameznega izdelka,
3) Ceno in količino vseh izbranih izdelkov,
4) Spreminja količino izbranih izdelkov,
5) Odstrani izdelke iz košarice,
6) Dodaja račun za podjetje,
7) Spreminja način plačila.

DrHladnik kot ponudnik pošlje potrdilo o prejemu naročila na elektronski naslov uporabnika, kupca, ki ga je ta navedel. Vsa naročila se v elektronski obliki hranijo pri ponudniku.

CENE

Vse cene so v evrih (EUR) in ne vključujejo davka na dodano vrednost (DDV) ter ne zajemajo  stroškov dostave oziroma poštnine. Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila. Roki veljavnosti akcijskih cen so navedeni v spletni trgovini. Akcijske cene oz. posebni popusti, veljavni ob nakupu, se ob oddaji naročila samodejno upoštevajo in jih ni treba posebej uveljavljati. Če se akcijska cena ali popust zaradi kakršnega koli razloga ob končnem obračunu v sistemu ne upošteva, mora uporabnik ponudnika o tem predhodno obvestiti in zahtevati popravek obračuna ali odpravo napake v ceni. Če kupec poravna znesek, ki je bil končno obračunan brez določenega popusta ali akcijske cene, se šteje, da je konkludentno (molče) sprejel ceno iz končnega obračuna in pri ponudniku ne uveljavlja naknadnega ugovora. Ponudnik se lahko kljub temu, glede na posamezne okoliščine, po lastni presoji odloči, da kupcu povrne razliko v ceni ali mu izda dobropis za prihodnje nakupe v spletni trgovini.

Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini in se lahko razlikujejo od cen na morebitnih prodajnih mestih DrHladnik. Pridružujemo si pravico do dnevnih sprememb cen izdelkov v spletni trgovini brez predhodnega obvestila.

MOŽNOSTI PLAČILA

V spletni trgovini je kupcu z dostavo v Sloveniji trenutno na voljo možnost plačila po predračunu ali s plačilnima karticama Visa in Mastercard.

DOSTAVA

Dostavo opravlja Pošta Slovenije na želeni naslov. Pošiljke imajo zavarovano vrednost in se pošiljajo prednostno.

Glede na količino artiklov so stroški dostave v Sloveniji sestavljeni po sledeči formuli: 1,5€ + 1,0€ * količina artiklov.

OSEBNI PREVZEM

Spletno naročilo lahko prevzamete osebno na sedežu podjetja (Budanje 3h, 5271 Vipava) vsak delovni dan med 9:00 in 12:00 ter 16:00 in 19:00.
Strošek poštnine se v primeru osebnega prevzema naročila NE obračuna.

Plačilni pogoji pri osebnem prevzemu
Spletno naročilo, ki ga boste osebno prevzeli, morate obvezno že vnaprej plačati po predračunu ali s plačilno kartico prek spletne trgovine, da ga lahko preverimo. Gotovine ne sprejemamo, prav tako v prodajani na blagajni ob osebnem prevzemu ne nudimo drugih plačilnih možnosti. Hvala za razumevanje.

Prevzem naročila je možen le s prevzemno številko naročila, ki ga kupec prejme v e-mailu – obvestilu, da ga naročilo čaka za prevzem.

DOBAVNI ROK

Dobavni rok naročila za izdelke na zalogi je praviloma 2–5 delovnih dni. Za izdelke, ki trenutno niso zalogi, je dobavni rok naveden pri izdelku (približno 1 mesec). Če je treba izdelke naročiti in je rok dobave daljši od 14 delovnih dni, ponudnik o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločite. To sporoči na e-naslov: nosa@drhladnik.com. Pri tem potrošnika bremenijo le stroški vračila blaga.

Odstopni rok začne teči z dnem, ko potrošnik pridobi dejansko posest nad blagom.

Kupec mora podjetje o odstopu od pogodbe obvestiti na obrazceu (obrazec dobite tu) ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Odstopna izjava mora biti poslana v roku, ki je določen za odstop od pogodbe. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

V primeru odstopa od pogodbe bo podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrnilo vsa prejeta plačila.

Vrnitev plačila lahko zadržimo do prejema vrnjenega blaga oz. do prejema dokazila, da ste blago poslali nazaj.

Če je potrošnik blago že prejel in od naročila odstopi, mora blago nepoškodovano in v nezmanjšani količini poslati ponudniku v 14 dneh po poslanem sporočilu o odstopu od naročila. Priložen mora biti račun. Čeprav to ni obvezno, bomo veseli navedbe razloga za vračilo.

Vračilu blaga je treba obvezno priložiti tudi kopijo originalnega računa.
Kupec lahko blago vrne tako,

1) da poštno pošiljko pošlje na spodnji naslov ponudnika, pri čemer stroške vračila blaga krije kupec.
“Za spletno trgovino”
DrHladnik d.o.o.
Budanje 3h
5271 Vipava

2) da obišče prodajalno na sedežu podjetja, kjer lahko osebno vrne blago. Ob vračilu mora prav tako priložiti kopijo originalnega računa.

V primeru zamenjave blaga, ki ni posledica reklamacije, kupec krije vse stroške povezane s tem, to je stroške vračila blaga, stroške ponovnega pošiljanja blaga in morebitno razliko v ceni.

REKLAMACIJA

Ponudnik odgovarja za stvarne napake kupljenih izdelkov v spletni trgovini. Kupec sporoči reklamacijo na e-naslov: nosa@drhladnik.com, vrnjenemu blagu pa mora priložiti kopijo originalnega računa. Ponudnik bo v 5 delovnih dneh po pisnem sporočilu kupca potrdil prejem reklamacije in mu sporočil, kako bo potekal postopek obravnave reklamacije. Obrazec za reklamacijo dobite tu.

REŠEVANJE SPOROV

Več informacij najdete v pravni viziki.

ZASEBNOST IN VARSTVO PODATKOV

Več informacij najdete na varstvo zasebnosti.